ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Υ. Σ. ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΝ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ Υ. Σ. ΔΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

ΙΣΡΑΗΛ 2016

       Ελληνική Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υ:. Μ:. Τ:. Κρατ:. Αδ:. Ν. Κιλάκο 33°,και τους Kρ:. Αδ:. Αδ:., Ε. Μπινιάρη 33° M:. Ρήτ:., Μ:. Αξ:. Διεθνών Σχέσεων και τον Χρ. Καθάρειο 33°, Πρόσθ:. Μ:.Αρχ:.Φρ:. μετά από πρόσκληση του Υ.Σ.  δια το Ισραήλ μετείχε στις Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου 50 ετών από της ιδρύσεως του Α:.Α:.Σ:.Τ:. εις το Ισραήλ που έλαβαν χώρα στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ από 12έως 16/9/2016 . Μετείχαν Αντιπροσωπείες των Υπάτων Συμβουλίων από όλο τον κόσμο με επικεφαλής τους ΥΜΤ για την Γαλλία , Τουρκία, Πορτογαλλία, Σκωτία, Aργεντινή , Mεξικό ,Παραγουάη , Ελβετία, Φιλιππίνες , Aυστρία , Γερμανία, Αυστραλία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Ρωσία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβακία: Μ:. Δ:.της Μεγάλης Στοάς του Ισραήλ .

      Παρουσία του Υ:.Μ:.Τ:.για το Ισραήλ Valentin Heines 33° άνοιξε το απόγευμα της 13/9 ο εορτασμός της επετείου με Συνεδρία εις 4ον Βαθμόν στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ στο σπήλαιο του Σολομώντος(Zedekiahscave) όπου ,σύμφωνα με την παράδοση, ήταν το λατομείο για την ανέγερση του Ναού του Σολομώντος. Σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα με έντονο τον συμβολικό χαρακτήρα, έγινε η είσοδος των αντιπροσωπειών κατά την τάξη και ακολούθησε Μύηση εις τον Βαθμόν του Μυστικού Διδασκάλου .

supreme council for greece - Israel 2016_ Zedeceia caveMύηση εις 4οΒ στο σπήλαιο του Σολομώντος(Zedekiahscave) 

      Την 15/9 έγινε στο Τελ Αβίβ η επίσημη τελετή για την επέτειο 50 ετων από την εγκαθιδρυση του ΑΑΣΤ στο Ισραηλ υπό την προεδρία του Κρατ ΥΜΤ :. Αδ:.Valentin Heines 33°. Η τελετή άρχισε με την επίσημη είσοδο των Αντιπροσωπειών σύμφωνα με την τάξη και, μετά τις αναφορές στο ιστορικό του Α:.Α:.Σ:.Τ:. στο Ισραήλ, έκλεισε με την ευημερία και τους χαιρετισμούς των Αντιπροσωπειών, παρουσία του Μ:.Δ:. και του τέως Μ:.Δ:. της Μεγάλης Στοάς του Ισραήλ και ο θερμός χαιρετισμός τον οποίο απηύθυναν προς τις Αντιπροσωπείες. Ακολούθησε προβολή ντοκυμαντέρ για την εξέλιξη του Α:.Α:.Σ:.Τ:. και του Τεκτ:.εν γένει στο Ισραήλ στα πολυτάραχα τελευταία 70 έτη και το επίσημος δείπνο κατά το οποίο ο Υ:.Μ:.Τ:.Κραταιότ:. Αδ:.Νικόλαος Κιλάκος παρακάθησε με ομολόγους του στο κεντρικό επίσημο τραπέζι και τα λοιπά μέλη σε ανάλογες τιμητικές θέσεις .

:. Αδ:. Ε. Μπινιάρης 33° M:.Ρήτ:., Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. Αδ:. Ν. Κιλάκος 33° Υ:.Μ:.Τ:. του Υ:.Σ:.δια την Κύπρον Κρατ:. Φράνσις Κωσταντίνου, Χρ. Καθάρειος 33° Πρόσθ:. Μ:.Αρχ:.Φρ:.

 

Η υποδοχή που επεφυλάχθη εις τον Υ:.Μ:.Τ:. Κραταιότ:. Αδ:. Νικόλαο Κιλάκο 33° από τον Υ:.Μ:.Τ:. δια το Ισραήλ ValentinHeines 33°, ήταν ιδιαίτερα θερμή. Η ελληνική αντιπροσωπεία εισήχθη μετά των κεκανονισμένων τιμών, σύμφωνα με την τάξη. Αίσθηση έκανε ο χαιρετισμός κατά την ευημερία του Κραταιότ:. Αδ:.Νικόλαου Κιλάκου 33° ο οποίος παρομοίωσε ιστορικά και τεκτονικά την Ελλάδα και το Ισραήλ, χώρες με πλούσια μακραίωνη παράδοση.  
(Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε απόσπασμα της εορτής και της ομιλίας του Κραταιοτάτου)

Ευχαρίστησε θερμά τον Υ:.Μ:.Τ:.δια το Ισραήλ για την φιλοξενία, εξήρε τις αδελφικές σχέσεις των δύο Υ:.Σ:. και δώρισε αναμνηστική πλακέτα, τονίζοντας τον βαθύ συμβολισμό αγάπης, φιλίας και ειρήνης που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο Αδελφών Υ:.Σ:..

israil doroτο προσφερθέν αναμνηστικόν εκ μέρους του Υ:.Σ:. δια την Ελλάδα


       Ο Υ
:.Μ:.Τ:.δια το Ισραήλ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, ετόνισε τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις μεταξύ των δύο Υ:.Σ:., και απένειμε εις τον Κραταιότ:. Αδ:.Νικόλαο Κιλάκο 33° την λίαν τιμητική διάκριση του Επιτίμου μέλους του Υ:.Σ:.δια το Ισραήλ.

      Η άριστη υποδοχή και η ιδιαίτερη εγκαρδιότητα με την οποία όλες ανεξαιρέτως οι Αντιπροσωπείες περιέβαλαν την Ελληνική Αντιπροσωπεία καταδεικνύουν για μια ακόμα φορά την υψηλή θέση που κατέχει στο διεθνές Τεκτονικό στερέωμα του Σκωτικού Τύπου, το Υπ:.Συμβ:. του Τελευταίου και 33ου Βαθμού δια την Ελλάδα.

      Η επέτειος στο Ισραήλ κατέδειξε ακόμα μια φορά ότι ένα μόνον Υ:.Σ:. δια την Ελλάδα
υπάρχει διεθνώς, αυτό που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1872,

νυν υπό τον Υ:.Μ:.Τ:. Κραταιότ:. Αδ:. Ν. Κιλάκο 33°.

 

Παρακολουθήστε εδώ μία σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας του Ισραηλινού Ελευθεροτεκτονισμού υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου του ΑΑΣΤ δια το κράτος του Ισραήλ