«…και αυτό Συνέβη» 21/4/2021

Την Τετάρτη 21/4/2021 στις 20.00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ZOOM, άριστα διοργανωμένη από τα υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου μας Εργαστήρια εν κοιλάδα Πύρνας και Ανατολή Κηφισιάς,
Στ.: Τελ.: ΓΝΩΣΙΣ αρ.31 – Στ.: Τελ.: ΠΛΟΥΤΩΝ αρ.33 – Υπερτ.: Περιστ.: ΑΓΑΠΗ αρ.11 – Υπερτ.: Περιστ.: ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ αρ.35.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν 178 αδελφοί Μυστικοί Διδάσκαλοι.

Κύριος ομιλητής της τηλεδιάσκεψης ο κρ:. αδ. Ηλίας Μπορμπόλης 33ο ο οποίος σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, παρέθεσε το βιωματικό του τεμάχιο με θέμα : «Συνέβη και αυτό….» πραγματευόμενος τον ανελέητο διωγμό των Εβραίων Ελλήνων σε όλη την Ελληνική επικράτεια κατά την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής 1941-1944.

Επίσημοι προσκεκλημένοι η ηγεσία του Υπάτου Συμβουλίου για το κράτος του Ισραήλ .

Ο ΥΜΤ του ΥΣ δια την Ελλάδα Κρατ:. αδ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ 33ο στην προσφώνηση του τόνισε ότι:
«η συνάντηση αυτή διαφέρει από τις άλλες αφού κύριο θέμα της είναι η βιωματική αναφορά συγκλονιστικών γεγονότων, που όσες φορές και αν ακουστούν δεν ξεπλένουν ούτε επανορθώνουν την θηριωδία. Η επανάληψή τους όμως βοηθά την μνήμη ώστε η ανθρωπότητα να μην τα ξαναζήσει . Καθήκον και προορισμός των Τεκτόνων είναι η βελτίωση του ανθρώπου ώστε να συμπεριφέρεται με αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο του και όχι σαν θηρίο».

Στη συνέχεια τον λόγον έλαβαν για χαιρετισμούς:
ο Τέως Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. αδ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΛΑΚΟΣ , ο Ενδ:. και κρ:. αδ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ 33ο, ο Ραββίνος των Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγκρίν, οι πρώην Υ:.Μ:.Τ:. για το κράτος του Ισραήλ Κρατ:. YAKKOV TROSLER 33ο και VALENTIN HEINS 33ο  , ο Μεγ:. Καγκ:. κρ:. αδ. JACKIE ASHTON 33ο και ο Πρόσθετος Μεγ:. Διδ:. της Μεγάλης Στοάς του κράτους του Ισραήλ κρ:. αδ. ILAN SEGEV 33ο .

Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης έγινε με σχετικάτου θέματος  μουσικά τεμάχια.