web head gr

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ 4/2020

 web head gr

 

Προς: Άπαντα τα υπό την Αιγίδα και την Δικαιοδοσία ημών Φιλοσοφικά Εργαστήρια.

 

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ αρ. 4/13-6-2020

 

Αδελφοί μου Σεβάσμιοι Μυστικοί Διδάσκαλοι

   Με την ευκαιρία της σταδιακής εξόδου από τον τρίμηνο εφιάλτη της πανδημίας και των συνεπειών της, εξ ονόματος όλων των Κρατ.: Κρατ.: και Κρ.: Κρ.: μελών του Υπάτου Συμβουλίου μας, αισθάνθηκα την ανάγκη να απευθυνθώ σε κάθε Σεβάσμιο Αδελφό Μυστικό Διδάσκαλο και να σας καταστήσω κοινωνούς των ενεργειών μας.
Κατά το διαρρεύσαν διάστημα της δοκιμασίας όλων μας, πέραν των γνωστών συνεπειών για την ανθρωπότητα, την πατρίδα μας, το εργασιακό και οικογενειακό μας περιβάλλον, ο Τεκτονισμός εν γένει και ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος ιδιαιτέρως, επλήγησαν καίρια στο πλέον ευαίσθητο και πιο ισχυρό συνάμα κεκτημένο του. Στην ζωντανή επικοινωνία των μελών του. Στις εργασίες των αγαπημένων μας Στοών Τελειοποιήσεως, Υπερτάτων Περιστυλίων, Αρείων Πάγων και της Συνόδου μας.
Το Ύπατο Συμβούλιο συμμορφούμενο με τις υποδείξεις της πολιτείας αποφάσισε την διακοπή των εργασιών μέχρι το πέρας της Τεκτονικής περιόδου και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι θυσίες των μελών μας, η κατανόηση και η υπευθυνότητά τους είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και όλοι οι αδελφοί μας είναι υγιείς.
    Βέβαια, με πρωτοβουλία Φιλοσοφικών Εργαστηρίων μας, διοργανώθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις μελών και των επισκεπτών τους, που λειτούργησαν σαν ατελές υποκατάστατο των εργασιών μας μεν, αλλά και σαν στοιχειώδεις ευκαιρίες αδελφικής επαφής και προόδου του πνευματικού μας έργου.
Το Ύπατο Συμβούλιο δεν διέκοψε την λειτουργία του, συνεδρίαζε διαδικτυακά και μετά την μερική άρση των μέτρων δια ζώσης στην ιστορική του έδρα.

Η επαφή με τα Αδελφά Ύπατα Συμβούλια συνεχίστηκε με την αποστολή θερμών επιστολών συμπαράστασης προς τους ισχυρότερα πληγέντες αδελφούς μας, με την επικοινωνία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου με τους ομολόγους του και την συμμετοχή του σε τηλεδιασκέψεις τους.
Το Ύπατο Συμβούλιο και το Δ.Σ. της Τεκτονικής Ένωσης διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών των Φιλοσοφικών μας Εργαστηρίων, έκριναν ως επιτακτικό καθήκον τους την κλιμάκωση των φιλανθρωπικών και αγαθοεργών δράσεών τους, με σκοπό την ανακούφιση των πλέον δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.
– Ενίσχυσαν οικονομικά

• Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της πατρίδας μας.

• Το Ορφανοτροφείο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Παίδων Τούμπας Θεσσαλονίκης «Η ΕΛΠΙΣ»

• Τον Οίκο Ευγηρίας «ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» στην Ξάνθη

• Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΑΡΓΩ»

• Την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΙΩΑΝΝΑ» του Ιδρύματος «Ελπίδα», δημιούργημα ζωής του αειμνήστου Κρ.: Αδελφού μας Σταμάτη Βαζακόπουλου.

– Λειτούργησε υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου η ομάδα μελών μας Ιατρών για «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» των αδελφών μας που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην μετακίνηση και εξυπηρέτηση.

Το Ύπατο Συμβούλιο αποφάσισε να αποχαιρετήσουμε ενωμένοι αυτή την πρωτόγνωρη δύσκολη περίοδο και να διοργανώσει Σύνοδο Αγάπης με την μορφή Τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ…

https://zoom.us/j/91374774469?pwd=ak5nVkpJWjN1ZVhCTGtZSDduaElidz09
με Meeting ID : 913 7477 4469

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 20: 00

Θέμα «Θερινό Ηλιοστάσιο, Μήνυμα Ενότητας και Αγάπης»

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος συνθέτης Vangelis (Βαγγέλης Παπαθανασίου) και θα ακουστούν συμπαντικές μουσικές δημιουργίες του.
Επίσης θα χαιρετίσουν Ύπατοι Μεγάλοι Ταξιάρχες αδελφών Υπάτων Συμβουλίων του εξωτερικού.

Αδελφοί μου Μυστικοί Διδάσκαλοι η παρουσία όλων μας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη. Οι Πρόεδροι των εργαστηρίων και οι Ύπατοι Μεγάλοι Επιθεωρητές καλούνται να μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των αδελφών και την συνδρομή τους στην διαδικασία σύνδεσης όσων στερούνται μέσων και τεχνικής γνώσεως.
Εύχομαι στον κάθε έναν Μυστικό Διδάσκαλο, στις οικογένειές μας και στην πατρίδα μας, η έξοδος από τον εφιάλτη αυτόν να είναι οριστική και υγιείς όλοι να επανέλθουμε την νέα περίοδο στα εργαστήριά μας.
«Ενωμένοι και ισχυρότεροι ίνα βοηθώμεν τους χρείαν έχοντας» (Τυπικό 18ο)

“Όπου Υπάρχει Ομόνοια υπάρχει πάντα Νίκη”
(Πουμπλίλιος ο Σύρος, 1ος αιών μ.Χ.)

Ibi semper Est Victoria, Ubi Concordia Est

Δέξασθε επί τούτοις τους Αδελφικούς ημών ασπ:.ασπ:. δια των Ι:.Ι:.Α:.Α:.

 bibiaris shmata

Ευάγγελος Α. Μπινιάρης, 33ο