«Χτίζουμε Γέφυρες και όχι Τείχη»

Εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιων κοινωνικών αναταράξεων με αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα ενότητας σε όλα τα μήκη και πλάτη της  υφηλίου μέσω της πλατφόρμας Zoom, έκλεισε την ομιλία του ο Υ.Μ.Τ.Ευάγγελος Αθ. Μπινιάρης 33ο, του Υπάτου Συμβουλίουτου  33ου και τελευταίου βαθμού δια την Ελλάδα. Έτσι στις 24 Ιουνίου 2020 με αφορμή τη γιορτή του Αϊ Γιάννη του  Κλήδονα, εορτάστηκε το Θερινό Ηλιοστάσιο 2020, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον παγκοσμίου φήμης, βραβευμένο με Όσκαρ Έλληνα μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Απεδείχθη περίτρανα ότι, όπου υπάρχει ομόνοια υπάρχει και νίκη,
(Ubi Concordia Ibi Victoria)
που ήταν και το σύνθημα της βραδιάς, αφού η αγάπη των συμμετεχόντων, δοκίμασε τις αντοχές της  πλατφόρμας, όταν στις 20.00 ακριβώς και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα  ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι 500 συμμετοχές που είχαν συνδεθεί  συγχρόνως.
Το πλήθος βέβαια εκείνων, που έζησαν τις ιστορικές αυτές στιγμές, ήταν πολύ μεγαλύτερο αφού συνολικά στη διάρκεια της εκδήλωσης συνδέθηκαν
796 διαφορετικοί συμμετέχοντες (σε μοναδικά id’s).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν θεόπνευστα συμπαντικά  μουσικά αποσπάσματα με τη συνοδεία επιλεγμένων ποιημάτων του νομπελίστα ποιητή μας Γεωργίου Σεφέρη, με θέμα το Θερινό Ηλιοστάσιο.
Ο επιφανής τιμώμενος καλεσμένος Βαγγέλης Παπαθανασίου  μιλώντας αυτοπροσώπως και εμφανώς συγκινημένος, εκτός από τις
εγκάρδιες ευχές και ευχαριστίες του, τόνισε την ιδιαίτερη σημασίατης  αρμονικήςσυνεργασίας, τόσο λεκτικά όσο και συμβολικά επισφραγίζοντας με τον αυτό τρόπο το μήνυμα της βραδιάς.
Την εκδήλωση τίμησαν δια της παρουσίας τους Ύπατοι Μεγάλοι  Ταξιάρχες και εκπρόσωποι Υπάτων Συμβουλίων από όλες τις ηπείρους της Γης.
Πολλοί εκ των οποίων πήραν τον λόγο για να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν για την ιδέα, την άρτια οργάνωση και την μαζική συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες απήλαυσαν τη χθεσινή ωριαία εκδήλωση σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και μετά το πέρας της παρέμεναν συνδεδεμένοι
άνω των 400 ατόμων για να ακούσουν τις τελευταίες νότες.


Ubi Concordia Ibi Victoria


Καλό καλοκαίρι

εικόνα Viber 2020 06 26 16 41 39Στιγμιότυπο απο την ομιλία του Β. Παπαθανασίου στην τηλεδιάσκεψη